VICHY - Normaderm измиващ гелСнощи изразходвах и последната капчица от почистващия гел за лице на Vichy от серията Normaderm за мазна и акнеична кожа и поради тази причина днешната публикация е посветена на него.

Това е един от любимите ми продукти за почистване на лицето и сваляне на грим, който задължително ще купя отново. Имам и на Биодерма почистващ гел с отмиване, отново за проблемна кожа, но не съм толкова доволна, колкото от измиващия гел на Vichy. 

На опаковката пише, че е подходящ и за чувствителна кожа. Напълно подкрепям! Нито веднъж не съм усетила каквото и да било раздразнение - опъване, зачервяване, щипане и т.н. Ползвах го над 3 месеца за сваляне на грим и мога да кажа, че получава 6-ца по всички параграфи. Разпенва се много лесно, ароматът му свеж и лек, почиства грима и нечистотиите като оставя кожата овлажнена и успокоена.


 • Подходящ е за чувствителна кожа
 • Хипоалергенен
 • Не съдържа сапун, парабени и алкохол
 • Отмива лесно грима
 • Успокоява кожата
 • Опаковката е удобна 
 • Продуктът е икономичен
Единственият минус е, че на няколко пъти ми се е случвало да усетя леко горчив вкус от продукта, когато е покрай устата - но това е нормално. :)) 

Не бива да го използвате в зоната около очите и ако влезне продукт в окото ви, незабавно изплакнете. 5 коментара:

 1. Неведнъж съм се чудила дали да си купя този гел за лице.Твоята кожа мазна ли е?Защото моята е суха и се чудя дали ще е подходящ за мен.. :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ползвала съм серията преди години. Много е силна дори за смесена кожа, а за суха със сигурност не става. Това е серия специално за мазна, акнеична кожа.

  ОтговорИзтриване
 3. Моята кожа е смесена (и чувствителна) и й се отрази много добре, но не ти го препоръчвам за суха кожа, бях чела негативни ревюта на хора, които са със смесена към нормална, така че за суха съвсем няма да е удачен вариант.

  ОтговорИзтриване
 4. Ясно,благодаря :) ще се ориентирам към друг гел на марката

  ОтговорИзтриване
 5. Аз съм със смесена кожа и ползвам варианта на опаковката с помпичка от години.Доволна съм, а когато усетя повече опъване на кожата използвам и други измиващи продукти :)

  ОтговорИзтриване