BIODERMA - Atoderm Préventive
В края на месец декември спечелих от томбола на BIODERMA Atoderm Préventive. Зарадвах се, защото бях една от 20-те късметлии. :)

Atoderm Préventive е нов подход в терапията за атопична кожа. Както знаете, бебешката кожа е изключително нежна и податлива. Но знаете ли, че 60% от новородените имат суха кожа, което е първата стъпка към атопичен дерматит? И цели 20% от новородените стават атопици. 
Това са едни сериозни проценти и не трябва да се пренебрегват. 

Атопичният дерматит е хронично кожно заболяване, което се характеризира с периоди на криза, предизвикващи силен сърбеж, нарушаване на съня и нарушаване на качеството на живот като цяло. Атопичният дерматит не е заразен, но оказва влияние върху начина на живот и спокойствието на човек.

Заради тези неща е хубаво да се вземат мерки още в самото начало. Особено важно е предотвратяването на възникването на проблема при бебета в риск - тези, чиято кожа е много суха, светла или чиито родители /братя, сестри/ имат атопия. 

Ето и малко информация от сайта на Биодерма:
ЗАЩО го препоръчваме?Спира развитието на сухата кожа в атопичен дерматит

ЗА КОГО го препоръчваме?Новородени от първият ден до 3 г. с един или двама родители атопици и братя или сестри с атопичен дерматит

КАКВО е уникалното?Skin Barrier Therapy®Образува защитен слой от първото прилагане
Трайно хидратира и премахва сухотата

Приложение:Въднъж или два пъти дневно върху добре почистена кожа с измиващ гел ABCDerm Moussant.
За лице и тяло.

Добре е да се знае:Хипоалергенен
С лек аромат
Лека текстура, не оставя мазни следи и позволява моментално обличане на бебето

Понеже аз нямам нужда от крема, го подарих на своя позната, която има момиченце с доста суха и светла кожа и баща с атопичен дерматит.  Те много се зарадваха, че ще може бебка да пробва този продукт и да видят дали помага.

След около 10-дневен тест, те споделиха, че продуктът им допада страшно много. Кожата на малката е защитена, овлажнена и на нея й харесва. Ароматът, консистенцията и формулата на крема са максимално изчистени и недразнещи - немазни и много леко ароматизирани. Очаровани са и твърдят, че сега - през студените месеци е идеален. 


Смятам да им се доверя и затова споделям мнението им с вас. Вярвам, че грижата за красива и здрава кожа започва още от самото раждане на едно дете. Много е важно каква козметика използваме и как се грижим за нея. 1 коментара:

  1. Полезен пост, не бях чувала до сега за този продукт! Мерси!
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване